Είμαι στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και έχω αναστολές όσον αφορά το sex. Ντρέπομαι να ρωτήσω τον γιατρό μου, ξέρετε τι ισχύει για το sex κατά την εγκυμοσύνη?

Πριν απαντήσω οτιδήποτε, θα ήθελα να πω ότι ο πλέον ειδικός για να σας πει τι πρέπει να κάνετε είναι ο γυναικολόγος σας, αφού γνωρίζει ακριβώς την πορεία της εγκυμοσύνης σας. Πρέπει λοιπόν να του εμπιστεύεστε τα πάντα χωρίς ντροπές και αναστολές. Εφόσον έχετε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη, μπορείτε να το κάνετε μέχρι να σπάσουν τα νερά,δεν υπάρχει κανένας φόβος .Εξάλλου το έμβρυο μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον απόλυτα ασφαλές και προστατευμένο και δε διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Στη φάση που είστε τώρα, που διανύετε τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης σας, είναι φυσικό λόγω των ορμονών να έχετε μεγάλη διάθεση για sex. Εφόσον ο γιατρός σας δώσει το οκ, κάντε το άφοβα. Αρκεί να καθησυχάσετε το σύντροφό σας ότι το έμβρυο δε διατρέχει κανένα κίνδυνο και δε πρόκειται να το πληγώσει.
Κλείνοντας, να αναφέρω ότι το σεξ στην εγκυμοσύνη απαγορεύεται συνήθως όταν υπάρχει: ιστορικό αποβολής, ιστορικό πρόωρου τοκετού ή συμπτώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό, όταν κυοφορείτε δίδυμα, όταν υπάρχει κολπική αιμορραγία, εκκρίσεις ή πόνους, όταν ο πλακούντας βρίσκεται κοντά στον τράχηλο της μήτρας ή τον καλύπτει, όταν υπάρχει τραχηλική ανεπάρκεια καθώς και όταν υπάρχει διαφυγή αμνιακού υγρού.